Zulte plant Heldenbos aan

  • 19 november 2020

Coronahelden zijn dag en nacht voor iedereen in de weer. De gemeente Zulte wil laten zien dat ze die inzet apprecieert en plant een heldenbos aan. Dit betekent ook 1,30 hectare extra publiek toegankelijk buurtgroen, dichtbij het centrum van Zulte.
 
Als groeiend eerbetoon en als levende herinnering aan de inzet van alle zorgdragers, voor en achter de schermen, die aan de slag blijven tijdens deze coronacrisis wenst het gemeentebestuur een Heldenbos aan te planten. De gemeente kan al maanden rekenen op de grote inzet van de zorgverleners. Dit Heldenbos is dan ook meer dan verdiend.
 
Net zoals de zorgdragers tijdens deze gezondheidscrisis de steunpilaren zijn in onze samenleving, zijn bossen en bomen cruciaal voor een gezonde en groene leefomgeving. Bos is daarenboven ook nog eens een toptechnologie om het klimaat te regelen: bomen nemen namelijk CO2 uit de lucht en zijn echte koolstofreservoirs.
 
In samenwerking met BOS+ zal de gemeente Zulte in de zone tussen de Kapellestraat, de Kouterweg en de Dennenstraat maar liefst 1,30 hectare bos aanplanten. Een nieuw stuk buurtgroen dat ook voor het publiek toegankelijk zal zijn. In dit nieuw stukje natuur zal ook een hondenloopweide worden aangelegd en dit op vraag van gemeenteraadslid Fauve Tack. Daarnaast komt er ook een heuse pluktuin met een aantal bessenstruiken en wat hoogstammige fruitbomen. Er wordt ook een rustbank geplaatst die dienst kan doen als troostplek.
 
De gemeente had dit bos graag aangeplant in samenwerking met de lokale helden en vele geïnteresseerden die ingingen op de oproep. Helaas strooit de huidige coronasituatie roet in het eten en zijn alle activiteiten – ook deze – verboden. Het bos zal nu coronaveilig worden aangeplant door het gemeentelijk personeel, BOS+ en Demival. Het gemeentebestuur is echt fier en gelukkig dat ze een nieuw gebied van 1,30 hectare buurtgroen, een hondenloopweide en een troostplek kunnen realiseren. Een grote meerwaarde voor Zulte en een warm eerbetoon aan de helden van deze coronacrisis.