Duurzame Helden Gezocht!

1358

Draagt jouw organisatie, vereniging, school, bedrijf,… bij aan duurzame ontwikkeling? Of ken je een geëngageerde Zultenaar waar we trots op mogen zijn?

Laat het ons dan snel weten via duurzamegemeente@zulte.be 

Indienen kan tot 15 augustus !

Tijdens de 'Week van de Duurzame Gemeente' zetten we onze 'lokale helden' in de kijker!

17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen 

Op 25 september 2015 ondertekende België als één van 193 landen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook wel gekend als de 'Agenda 2030'. Deze internationale doelstellingen verenigen een aantal internationale afspraken (armoedebestrijding, klimaatactie, rechtszekerheid, …). De Agenda 2030 is universeel en roept elk land en elke actor op om verantwoordelijkheid te nemen. Ook Zulte als lokaal bestuur wil zijn steentje bijdragen en neemt deel aan de publiekscampagne: de Week van de Duurzame Gemeente.

De Week van de Duurzame Gemeente

De Week van de Duurzame Gemeente wil de reeds bestaande initiatieven –en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen– in de kijker plaatsen. Zo kunnen we lokale acties verbinden met een globale agenda en samen met vele andere lokale besturen, op een gezamenlijk moment en met gedeelde trots, een voortrekkersrol opnemen in dit mondiale verhaal. De échte 'helden' om deze doelstellingen te verwezenlijken zijn de burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden hun steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Meer info: www.duurzamegemeente.be

1359
Klik om te vergroten
                     

Terug naar alle nieuws