Opstart Techniekacademie in Zulte

Vanaf september organiseert het gemeentebestuur van Zulte samen met Hogeschool VIVES een eerste ‘techniekacademie’. De techniekacademie bestaat uit 11 workshops en een bedrijfsbezoek en staat open voor kinderen uit het vijfde en het zesde leerjaar. De workshops vinden telkens plaats in het Huis van het Kind.

In de techniekacademie maken de leerlingen op een unieke wijze kennis met techniek en technologie. De deelnemers leren er bij over chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, en informatica/robotica. Daarnaast wordt er ook een bedrijfsbezoek voorzien. Bij de techniekacademie wordt er samengewerkt met technisch gerelateerde bedrijfspartners zoals Michiels, Flaxbox en Petersime.

De eerste workshop gaat door op woensdagnamiddag 13 september tussen 13.30 en 15.30 uur. De workshops lopen door tot en met woensdag 6 december (met uitzondering van woensdag 1 november).

De deelnameprijs bedraagt 50 euro (en 45 euro voor een tweede kind binnen hetzelfde gezin). De workshops vinden plaats in de vergaderzaal (1e verdieping) van het Huis van het Kind, Staatsbaan 150, 9870 Zulte.

Inschrijven kan vanaf 2 september 2017 via de website www.techniekacademie-zulte.be. Via deze website kan u nu al laten blijken dat u interesse heeft, dan houden de inrichters u van alles op de hoogte.

Terug naar alle nieuws