Toerisme

Algemene situering Zulte

De gemeente Zulte telt 15.000 inwoners en ligt in de Leiestreek net op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen.  De oevers van de Leie zijn niet alleen een inspiratiebron voor vele schilders maar ze zijn ook een zalige plaats om langs te fietsen of te wandelen.  Zulte staat bovendien voor een flinke brok cultuur en geschiedenis. 

Voorgerecht streekmenu Zulte Paardenkoets en huifkar te huurMachelen Put - Bron Bram Goots

Wist u dat de internationaal gevierde kunstenaar Roger Raveel woonde en werkte in Zulte?  Er is trouwens een museum dat volledig gewijd is aan zijn werken.  Daarnaast zijn er ook lokale kunstateliers.  De talloze kapelletjes doen een rijk bedevaartsverleden vermoeden.  

Verder staan er twee kastelen op het grondgebied van Zulte.   Het kasteel van Olsene en het kasteel Te Lake.   Ook het oorlogsverleden van Zulte is nog op verschillende plaatsen zichtbaar.  Daarnaast staat Zulte synoniem voor heerlijk tafelen en u kunt er kennismaken met een aantal streekproducten zoals het bier buitenlust en totentrekker. Voor chocoladeliefhebbers zijn er de Zultse bokkebrokken. 

Elk jaar worden toeristische en culturele activiteiten georganiseerd en in oktober is er de firtelstoet.  Voor de overnachting kan u terecht in een gastenkamer of op het kampeerautoterrein in de Leihoekstraat.
Breek met de klassieke daguitstapjes en kom Zulte ontdekken.  We nemen u graag mee voor een ontdekkingstocht door onze gemeente.

Een overzicht van ons toeristisch aanbod en mogelijke arrangementen vindt u hier in de toeristische brochure met horecaplan ( 1.4 MB).

Bijkomende tips:

Tip 1: Komt u voor enkele dagen onze streek verkennen? Breng dan zeker een bezoek aan de Stad Deinze en het pittoreske Sint-Martens-Latem die even verderop liggen.

Tip 2: De dienst Toerisme stelt heel wat toeristische brochures gratis ter beschikking. Hierin vindt u nog tal van ideetjes voor uitstappen in de Leiestreek.

Tip 3: U plant een uitstap naar Zulte of de Leiestreek. Kijk dan ook eens op de websites www.langsdeleie.be en www.toerisme-leiestreek.be, Toerisme Oost-Vlaanderen: www.tov.be.  Hier doet u ongetwijfeld nog ideeën op voor een toffe uitstap.