Senioren

Het decreet van 30 april 2004 stimuleert de gemeenten tot het voeren van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen. Het gemeentebestuur van Zulte heeft in haar beleidsverklaring (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 24 mei 2007) de intentie uitgedrukt om een degelijk en kwalitatief seniorenbeleid uit te bouwen. 

Seniorenbeleid is meer dan zorg alleen.  Het gaat om vrijwilligerswerk, participatie en allerlei initiatieven op verschillende beleidsdomeinen zoals cultuur en sport, maar ook bijvoorbeeld ruimtelijke ordening. De boeiende verscheidenheid binnen de seniorengroep, samen met de ervaring en de mondigheid van deze nieuwe generatie hebben geleid tot de oprichting van de Seniorenadviesraad.

Seniorenverenigingen

- Seniorenbrochure

Op donderdag 10 mei 2012 werd de eerste Zultse Seniorenbrochure voorgesteld aan de pers. De brochure werd naar alle 63-plussers verstuurd.
Op dinsdag 12 januari 2016 werd de 2de editie van de Seniorenbrochure voorgesteld. Een digitale versie van deze brochure kan je hier vinden:

SENIORENBROCHURE (5.0 MB)

De Lijn


Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!

Voor minder dan 1 euro per week geraakt u overal met de Omnipas 65+!

Voor uw abonnement betaalt u slechts 51 euro voor een heel jaar. Zo hebt u altijd een geldig vervoerbewijs op zak. En dat is mooi meegenomen. Zwaar beladen na het winkelen of moe na een dagje in de weer? Stap dan gewoon de bus of tram op, zelfs al moet u maar één halte verder.

Uw Omnipas 65+ verlengen?

U ontving in juli een brief van De Lijn waarmee u uw abonnement kunt verlengen.

Ontving u geen brief of ging de brief verloren? Bel dan het infonummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut) om een nieuwe verlengingsbrief aan te vragen.

Wilt u een Omnipas 65+ bestellen?

1. Surf naar www.delijn.be/tarieven en vul het aanvraagformulier in of ga naar een Lijnwinkel in uw buurt en vul daar een aanvraagformulier in.

2. Na ontvangst van het aanvraagformulier stuurt De Lijn binnen de 10 werkdagen een overschrijvingsformulier op naar uw thuis.

3. Na betaling wordt uw MOBIB-kaart met daarop uw Omnipas 65+ abonnement binnen de 10 werkdagen opgestuurd. Vanaf dan kunt u zorgeloos op stap met alle bussen en trams van De Lijn.

advertentie_65+_250x180_20160708
Klik om te vergroten

ZIVI

ZorgInformatie Voor Iedereen (zivi): zoek snel en gratis relevante informatie op over:

- Zorgverleners en artsen volgens locatie of specialisatie;
- Contactgegevens en fiches van woonzorgcentra, serviceflats, andere zorginstanties, ….;
- De medische bijsluiter van bijna elk erkend medicijn in België (functie ondersteund door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten);
- De arts/apotheker/tandarts van wacht (functie ondersteund door Geowacht).

Bezoekers kunnen op zivi.be gratis en snel relevante zorginformatie opzoeken. Ook op Smartphones en tablets.
www.zivi.be

logo

Producten