Wijkcomités

Tot op vandaag telt de gemeente Zulte een 4-tal wijkcomités waarvan de werking een groter draagvlak heeft dan de wijk zelf. Daarnaast telt Zulte nog heel wat straatfeesten.

De organisatie van zo'n buurtfestiviteiten draagt bij tot de bevordering van de relaties en de sociale contacten tussen de buurtbewoners onderling. Om de wijkcomités extra te ondersteunen werd een erkenningsreglement voor wijkcomités opgesteld waarbij erkende wijkcomités tweemaal per jaar kosteloos gebruik kunnen maken van gemeentelijk materiaal.

Verschil wijkcomité/ straatfeest?

Een straatfeest is een kleinschalige activiteit, die gericht is naar de inwoners van één of meerdere straten en waarbij enkel de inwoners en/of aanpalende buren worden uitgenodigd.

Met een wijkcomité wordt een groep geëngageerde wijkbewoners bedoeld die wijkactiviteiten organiseren. Deze activiteiten hebben een openbaar karakter. Een uitgebreide omschrijving van de term "wijkcomité" kan u terugvinden in het reglement voor erkenning als wijkcomité ( 46.4 kB).

Zelf een wijkcomité oprichten?

De initiatiefnemers moeten wonen in de betrokken wijk. Indien uw organisatie erkend wenst te worden als wijkcomité, kan u het aanvraagformulier ( 41.5 kB) verzenden naar cultuur@zulte.be

Wenst u graag meer informatie hierover? Neem dan gerust contact op met de dienst cultuur.