Raamgedichten brengen poëzie in straatbeeld

  • 20 februari 2021

De gemeente Zulte wordt de komende weken in een kleedje van poëzie gehuld. Met meer dan 70 locaties geniet je op een coronaveilige manier van wandel- en poëzieplezier.
 
De komende weken spot je poëzie in het Zultse straatbeeld. Een project dat kadert binnen het feestjaar Raveel 2021 van de gemeente Zulte. Op meer dan 70 locaties, verspreid over de volledige gemeente, word je getrakteerd op een gedicht geschreven voor of bij een van de werken van Roger Raveel.
 
Voor dit project lanceerde de gemeente begin dit jaar een oproep naar haar inwoners. De grote respons was een onverwacht succes. “We zijn blij dat onze inwoners minstens even enthousiast zijn als wij over dit project,” zegt de gemeente. De gemeente deed dan ook haar uiterste best om iedereen van een gedicht te voorzien en zo zullen meer dan 70 ramen, van particulieren tot handelaars, bestickerd worden met een gedicht.
 
Voor dit project zocht de gemeente de samenwerking op met het Poëziecentrum. Met dank aan Carl De Strycker, directeur van het Poëziecentrum, werden de gemeente in contact gebracht met heel wat dichters. Zo kwam een samenwerking met meer dan 35 verschillende dichters tot stand. Onder hen bevinden zich zowel jonge dichters als grote namen: Paul Demets, Moya De Feyter, Jo Gisekin, Rutger Kopland, Esohe Weyden, Hugo Claus…
 
Met dit project zet de gemeente Zulte ook volop in op coronaveilige cultuurbeleving. Op www.zulte.be/Raveel2021 staan gemeenteplannetjes met aanduiding van de verschillende poëzielocaties. Op die manier kan iedereen een unieke poëzieroute uitstippelen voor zijn of haar bubbel. De gemeente roept ook op om het wandel- en poëzieplezier volop te delen via sociale media met de hashtag #OntdekZulte. De gedichten blijven al zeker tot eind maart in het straatbeeld.