Oproep naar terugkerende reizigers

  • 12 augustus 2020

De afgelopen 7 dagen kwamen er in Zulte geen nieuwe corona-besmettingen bij. Dit brengt de risicofactor vandaag eventjes op 0.

Het gemeentebestuur wil het risico op de verspreiding van het virus verder goed beheersen. Daarom doet het een extra oproep naar mensen die terugkeren uit het buitenland: “Zowel bij ons als in omliggende gemeenten valt het op dat nieuwe besmettingen vaak gelinkt zijn aan mensen die terugkeren uit vakantie. Velen gaan binnenkort terug aan het werk. De komende weken worden cruciaal als we vanaf september de scholen opnieuw willen laten herstarten en andere activiteiten willen heropnemen. We doen dan ook een extra oproep: wees ook in het buitenland voorzichtig, volg de reisadviezen op en laat u testen bij terugkeer uit een rode of oranje zone of bij symptomen."

Het is voor reizigers verplicht om het registratieformulier op www.info-coronavirus.be/nl/plf in te vullen voor de terugkeer naar België. Er wordt ook gevraagd de reisadviezen bij terugkomst op te volgen (diplomatie.belgium.be). Voor wie uit een rode zone terugreist, zijn een test en quarantaine verplicht. Bij terugkomst uit een oranje zone worden zowel een test als quarantaine sterk aanbevolen. Ook wie uit een groene zone terugkeert en symptomen vertoont, laat zich het best testen. Het gemeentebestuur vraagt uitdrukkelijk om zich te laten testen indien nodig en de quarantaineregels van de huisarts strikt na te leven. De gemeente neemt hierin als werkgever ook haar verantwoordelijkheid door de eigen medewerkers deze adviezen te laten opvolgen.