Opnieuw markt vanaf zondag 24 mei

  • 19 mei 2020

De veiligheidsraad gaf groen licht voor het organiseren van beperkte markten en dit vanaf 18 mei. Ook de zondagsmarkt in Zulte gaat vanaf 24 mei opnieuw van start en dit tussen 7.30 en 12.30 uur. De markt heropent voor het functionele principe van boodschappen doen. Van de markt als sociale ontmoetingsplaats is er op dit moment nog geen sprake. De gemeente vraagt dan ook om alleen naar de markt te komen.

De gemeente zet volop in op de veiligheid van zowel bezoekers als marktkramers. De marktkramen zullen in een bredere opstelling en met de opening naar de buitenkant worden opgesteld. Alle opleggers en nodige materialen van de marktkramers zullen in het midden van het plein staan. Hierdoor zal er geen parkeergelegenheid zijn op het plein. Marktkramers en hun personeel worden verplicht een mondmasker te dragen.

Bezoekers wordt eenrichtingsverkeer opgelegd met een afzonderlijke in- en uitgang aan beide zijden van de markt. Wachtrijen worden gescheiden van een looprij, nadars creƫren de nodige afstanden en handgel wordt voorzien. Daarnaast moet een jetonsysteem vermijden dat er teveel bezoekers tegelijk op de markt worden toegelaten, deze jetons zullen de nodige ontsmetting krijgen. In samenwerking met SV Zulte Waregem worden ook stewards voorzien om toezicht te houden. De nieuwe opstelling zal geƫvalueerd worden. Dit alles om het marktbezoek op een veilige en vlotte manier te laten verlopen.

Ten slotte roepen we op om ook bij een bezoek aan de markt een mondmasker te dragen. Hierrond zal extra gesensibiliseerd worden.