Nieuwe fietscampagne naar Zultse scholieren

  • 28 augustus 2020

Nieuwe campagne naar Zultse scholieren: “Neem de fiets naar middelbare school in Waregem of Deinze.” Gemeente Zulte maakt hiervoor veilige fietsroutekaart op en deelt gadgets uit om jongeren te stimuleren de fiets te nemen naar de middelbare school.

De gemeente Zulte biedt geen middelbaar onderwijs. Dit met uitzondering van Emmaüs Machelen, een school voor buitengewoon secundair onderwijs. Veel Zultse scholieren trekken dan ook richting Waregem en Deinze bij hun keuze voor een secundaire school. Voor velen is het openbaar vervoer of de fiets het vervoermiddel bij uitstek. Het gemeentebestuur merkt dat veel ouders en scholieren momenteel, omwille van het coronavirus, minder geneigd zijn om het openbaar vervoer te gebruiken. En wil vermijden dat iedereen de kinderen met de auto naar school brengt. Meer autoverkeer betekent meer files, meer sluipverkeer en minder veiligheid. Daarom deze actie om de fiets te promoten.

De nieuwe campagne moet scholieren stimuleren om de fiets te nemen naar hun middelbare school. Zulte en regio beschikt over veel en goede fietsinfrastructuur. Die wil de gemeente verder uitbouwen en het gebruik ervan stimuleren.

De nieuwe campagne brengt de veilige fietsroutes naar de verschillende scholen in kaart. De gemeente baseerde zich hiervoor in eerste instantie op de schoolroutekaart van Zulte die reeds in 2017 werd opgemaakt. Dit plan bracht eerder al de veilige fietssuggestiewegen naar de lagere scholen in kaart. De nieuwe, uitgebreidere kaart, toont ook de routes naar de middelbare scholen in Waregem en Deinze. Dit gebeurde in overleg met de stadsbesturen van de buursteden.

De kaart is hier te bekijken en af te drukken. Stippel samen met je kind de meest veilige route uit en oefen die al eens dit weekend. Fietsende scholieren maken in de komende weken ook kans op een gratis drinkfles van de gemeente Zulte. Op onaangekondigde tijdstippen zullen deze worden uitgedeeld langs de fietsroutes.

De gemeente blijft ook verder inzetten op het uitbouwen van veilige fietsinfrastructuur. Zo wordt in de komende jaren samen met de provincie Oost-Vlaanderen de fietssnelweg F7 vervolledigd en komt er een fietsondertunneling aan de Drogenboomstraat.

Fietsroutekaart