Lokale 'influencers' zetten gezondheidsregels kracht bij

  • 3 augustus 2020

De gemeente start vandaag een originele campagne met lokale ‘influencers’. Hiermee wil de gemeente haar inwoners sensibiliseren over het belang van het naleven van de gezondheidsregels. Comedian Han Solo, muziekgroep Vive la Fête, zanger Milo Meskens en dj Michiel Fierens (Proudmich) werken mee aan de actie.

Het gemeentebestuur wil hiermee een breder publiek bereiken: “We informeren onze bevolking al op verschillende manieren over het coronavirus en de bijhorende maatregelen: via het infoblad, onze website en sociale mediakanalen, informatieborden langs de weg… We bereiken al veel mensen daarmee. Toch is het een uitdaging om ook de mensen te bereiken die deze klassieke boodschappen minder volgen. We willen dit op een positieve en originele manier aanpakken. Daarom deze campagne met 4 lokale ‘influencers’, die elk op hun manier de boodschap kracht bijzetten. Ze zijn allen goed gekend in Zulte en ver daarbuiten. Zo bereiken we zeker een breed publiek.”

Elke ‘influencer’ heeft een link met Zulte:
Acteur, comedian en regisseur Han Coucke (met alter ego Han Solo) is een geboren Zultenaar.
De kernleden van electropopband Vive la Fête, Els Pynoo en Danny Mommens, wonen al vele jaren op een boerderij in Olsene.
Singer/songwriter Milo Meskens woonde tot vorig jaar in Machelen-aan-de-Leie.
DJ Proudmich (Michiel Fierens) is een echte Olsenaar.

De campagne wordt vandaag gelanceerd met een filmpje van Han Solo. De andere opnames worden in de loop van de week verspreid. Dit gebeurt telkens via de gemeentelijke communicatiekanalen én via de kanalen van de ‘influencers’ zelf.

Dit initiatief past in de bredere doelstelling van het gemeentebestuur tijdens de coronacrisis: de kracht van de eigen gemeente benutten, om dicht bij de inwoners initiatieven te nemen om elkaar nog beter te beschermen. Dit als aanvulling op eerdere lokale initiatieven zoals het zelf produceren van mondmaskers en verdelen bij alle inwoners eind april, en de recent opgestarte samenwerking met de lokale huisartsen om de evolutie van de besmettingen van dichtbij op te volgen.

Het initiatief is ook een duwtje in de rug van de lokale artiesten die eveneens een moeilijke periode beleven. De ontspannende en soms grappige filmpjes zijn ten slotte voor iedereen een welgekomen afleiding in deze moeilijke tijden.

De ‘influencers’ geven volgende boodschappen mee:

  • Beperk uw contacten, houd afstand, was uw handen en draag een mondmasker
  • Contacteer bij symptomen uw huisarts
  • Doe wat uw arts zegt
  • Blijf in quarantaine wanneer nodig
  • Wees open over uw contacten, houd die zelf ook goed bij
     

Het eerste filmpje met Han Solo kan je hier bekijken.
Het filmpje met DJ Proudmich kan je hier bekijken.
Het filmpje met Vive la Fête kan je hier bekijken.