Kleine speelstraten in Zulte tijdens zomervakantie

  • 28 juni 2019

Tijdens de zomervakantie worden er 11 straten ingericht als kleine speelstraten. Vanaf maandag 1 juli tot en met zaterdag 31 augustus kunnen kinderen in de namiddag vrijuit spelen in de Beukenlaan, Binnenaert, (een klein stukje van de) Groeneweg, Kievitstraat, Kleine Moerweg, Koekoekstraat, Paradijsstraat, Polderstraat, Stenemolenstraat en een (klein stukje van de) Waalbeekstraat. Vanaf vrijdag 5 juli tot en met zondag 18 augustus wordt er ook een kleine speelstraat georganiseerd in Machelendorp.

Het inrichten van een kleine speelstraat houdt in dat de openbare weg tussen 14.00 en 20.00 uur verkeersluw wordt gemaakt. Bestuurders van voertuigen die in de straat wonen of er een garage hebben, prioritaire voertuigen, voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de beheerder van de openbare weg en fietsers hebben nog steeds toegang tot de straat.

Deze bestuurders moeten echter stapvoets rijden in de speelstraat. Zij moeten de doorgang vrij laten voor de spelende kinderen, hen voorrang verlenen en er zo nodig voor stoppen. Ook fietsers moeten afstappen indien nodig.

Het volledige reglement en het goedgekeurde verkeersreglement kan je raadplegen op de pagina over de kleine speelstraten.