Kermis in Machelen komende weekends

  • 10 juli 2020

De komende 2 weekends verwelkomt Machelen dan toch kermisattracties. Een licht gewijzigde opstelling en een maximum aantal bezoekers van 120 personen, maakt een veilige feestzone mogelijk. De kermis opent op vrijdag 10 juli om 17.30 uur. Daarna zijn de kermisattracties toegankelijk op zaterdag vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 15.00 uur en dit op 10, 11, 12 en 17, 18 en 19 juli. De kermis sluit steeds om 22.30 uur.

De kermis is toegankelijk via 3 in- en uitgangen (2 in de Dorpsstraat en 1 in de Molenkouterstraat). Stewards verwelkomen de bezoekers en zullen vragen om de handen te ontsmetten en een mondmasker te dragen. Om het aantal aanwezigen te monitoren, wordt er ter plaatse gewerkt met een bonnetjessysteem zoals op de wekelijkse markt. Wanneer de maximale capaciteit wordt bereikt, zullen kermisgangers gevraagd worden even te wachten of later terug te komen.

De huidige veiligheidsmaatregelen laten een kermis als sociale gebeurtenis momenteel niet toe. Het gemeentebestuur gaat dan ook voor een functionele kermis, zonder randanimatie. Ook het friet- en oliebollenkraam wordt buiten de feestzone geplaatst. Zo blijven dit kraam en ook de lokale horecazaken gemakkelijk toegankelijk voor niet-kermisgangers.

Opstelling kermis Machelen