Gemeente zoekt foto's van Roger Raveel

  • 22 januari 2021

Naar aanleiding van de 100e verjaardag van haar ereburger Roger Raveel wil de gemeente Zulte een fototentoonstelling ‘Raveel 100’ opzetten. Hiervoor gaat de gemeente op zoek naar beeldmateriaal over of met de kunstenaar.

Zulte viert op 15 juli 2021 de 100e verjaardag van Roger Raveel. Naar aanleiding van deze verjaardag wil de gemeente zijn leven in beeld brengen met een fototentoonstelling. De gemeente lanceert dan ook een oproep in de zoektocht naar beeldmateriaal. Alle materiaal is welkom: foto’s uit de oude doos, digitale foto’s, dia’s…

De fototentoonstelling zal samengesteld worden aan de hand van verschillende thema’s. Onder de titel ‘Raveel 100’ wil Zulte 100 betekenisvolle foto’s rond het leven van Roger Raveel tentoonstellen in Huis de Leeuw. De gemeente hoopt dan ook dat de respons even groot is als bij de raampoëzie-oproep met meer dan 60 reacties.

De dienst cultuur brengt in samenwerking met de Erfgoedcel Leie Schelde alle reacties in kaart en bekijkt de mogelijkheden van de foto’s. Op basis van het verkregen beeldmateriaal zal aan de tentoonstelling vorm worden gegeven.

Denk je de gemeente te kunnen verder helpen? Neem dan voor 30 maart contact op met de dienst cultuur via cultuur@zulte.be of T 09 243 14 21.