Gemeente legt drukke plaatsen vast waar mondmasker verplicht is

  • 24 juli 2020

Vanaf zaterdag 25 juli zijn mondmaskers verplicht op plaatsen waar ouders kinderen afzetten of ophalen (kampen, opvang, speelpleinwerking, jeugd- en sportclubs); op speelterreinen en op het Leieplein. De verplichting geldt voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Het aantal nieuwe COVID-19-besmettingen in ons land stijgt dagelijks. Het bedekken van de mond en de neus met een masker speelt een belangrijke rol in het inperken van de verdere verspreiding van het virus. De gemeente verplichtte gisteren al mondmaskers op publiek toegankelijke evenementen. Vanaf zaterdag komen daar nog enkele drukke plaatsen bij: bij het afzetten en ophalen van kinderen (jeugd-, crea- en sportkampen, speelpleinwerking, jeugd- en sportclubs, later ook scholen...), op speelterreinen en op het Leieplein in deelgemeente Machelen. Op deze plaatsen is het niet altijd mogelijk om de regels inzake afstand te bewaren. Het bestuur vindt het dan ook aangewezen om het dragen van een mondmasker op die plaatsen te verplichten. De lijst van drukke plaatsen kan nog uitgebreid worden.

Iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar krijgt deze verplichting opgelegd. Op drukke plaatsen gelden bij het consumeren de horecamaatregelen. Het niet naleven van deze preventieve maatregel, kan een sanctie tot gevolg hebben. Het gemeentebestuur vraagt daarnaast aan elke inwoner om steeds een mondmasker bij te hebben en ook de andere gezondheidsmaatregelen steeds na te leven: beperk uw contacten, houd afstand en was uw handen. Zo kunnen we samen een nieuwe (lokale) lockdown vermijden.