Festival van Oost-Vlaanderen in Machelen

  • 21 september 2020

Lustrumconcert Festival van Oost-Vlaanderen te Machelen op vrijdag 9 oktober 2020.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de cultuurraad op vrijdag 9 oktober 2020 een concert in het kader van het Festival van (Oost-)Vlaanderen. De werkgroep leverde voor dit lustrumconcert een bijzondere inspanning aangezien het bovendien ook het Van Eyck-jaar is. Het concert staat dus in het teken van Van Eyck en zijn Lam Gods.

Op vrijdag 9 oktober 2020 verzorgt het vrouwenkoor Psallentes onder leiding van dirigent Hendrik Vanden Abeele het programma “Triptycha’ van gregoriaanse en polyfonische gezangen uit de tijd van Van Eyck met werk van Josquin Desprez, Pierre de la Rue en Guillaume Dufay. Het concert start om 19.30 uur en gaat door in de laat-barokke parochiekerk van Machelen-aan-de-Leie.

Een van de panelen van het Lam Gods toont zingende engelen die - naar alle waarschijnlijkheid - een uitbeelding vormen van de gezangen uit die periode. Tijdens het concert vormen zij het uitgangspunt voor een presentatie op groot scherm die het Lam Gods zal weergeven in detail zoals het nog nooit te zien is geweest.

Kaarten kunnen aan 15 euro besteld worden per e-mail naar wouter.decorte@me.com of patric.jacobs@telenet.be of rechtstreeks via de website https://app.arkadiia.be/public/reserveren_33. De tickets worden digitaal bezorgd eens de reservaties zijn afgesloten. Tijdens het concert is het dragen van een mondmasker verplicht.