Coronaveilige heropening sporthal

  • 7 augustus 2020

Vanaf maandag kunnen sporters, na de zomersluitingsperiode, opnieuw terecht in de sporthal om hun favoriete sport te beoefenen. Met inachtneming van enkele maatregelen, kan alles op een coronaveilige manier doorgaan. Het gemeentebestuur stelde enkele belangrijke regels op: kleedkamers en douches worden buiten gebruik gesteld en ook het sportcafé blijft tot september gesloten.

Daarnaast wordt het dragen van een mondmasker ook in de sporthal verplicht. Alleen tijdens het sporten mag het mondmasker af. Het gemeentebestuur raadt aan zoveel mogelijk buiten, contactloos en zonder publiek te sporten en verzoekt om (sport)evenementen uit te stellen. Sportclubs worden gevraagd hun leden aan te sporen om het reisadvies bij terugkomst uit oranje of rode zones strikt op te volgen en een lijst bij te houden van de aanwezige sporters.

Naast de gemeentelijke verplichtingen, moeten sportclubs ook de richtlijnen van de eigen sportfederaties strikt opvolgen. De gemeente zelf voorziet de nodige ontsmettingsproducten.