Bibliotheek heropent op maandag 25 mei met afsprakensysteem

  • 19 mei 2020

Na de heropstart van de markt, gaat ook de bibliotheek op maandag 25 mei opnieuw open. De bibliotheek opent voor de basisdienstverlening van het ontlenen en inleveren van materialen. Om alles op een veilige manier te laten verlopen, werd ook hier gekozen voor een afsprakensysteem.

Een afspraak maak je heel eenvoudig online, of telefonisch op het nummer T 09 243 14 87. Dit afsprakensysteem laat toe het aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is te monitoren. Zo kun je per gezin maar 1 tijdslot reserveren en dit voor ofwel 1 volwassene ofwel 1 kind, vergezeld van 1 volwassene. Bij een bezoek aan de bib kom je voortaan binnen langs de tuin en verlaat je de bib langs de voordeur.

Het zal niet mogelijk zijn om de bibliotheekcatalogus in de bibliotheek te raadplegen. De bib raadt aan om de catalogus te raadplegen op je smartphone of thuis alvast je verlanglijst samen te stellen via zulte.bibliotheek.be. Ook tijdschriften en kranten kunnen voorlopig niet ter plaatse gelezen worden. Materialen voor inlevering dienen in de bovenste ‘inlever’-brievenbus gedeponeerd te worden. Deze materialen worden 3 dagen in quarantaine gehouden alvorens ze opnieuw uitgeleend kunnen worden. Ook de service waarbij boeken aan huis worden gebracht, blijft behouden.

Daarnaast vragen we om ook hier een mondmasker te dragen en er is handgel ter beschikking om de handen te ontsmetten.