Bedeling mondmaskers in de week van 4 mei

  • 4 mei 2020

In de week van 4 mei krijgt iedere inwoner van Zulte vanaf 12 jaar een gratis, handgemaakt en herbruikbaar mondmasker in de bus. De mondmaskers worden bedeeld via gepersonaliseerde pakketjes in de brievenbus. De pakketjes bevatten een aantal mondmaskers op basis van het aantal gedomicilieerden, geboren voor 1 januari 2009, op dat adres.

Een mondmasker draag je om jezelf, maar vooral om anderen te beschermen. Ze worden aanbevolen op publieke plaatsen, zeker wanneer 1,5 meter afstand moeilijk te behouden is, en verplicht bij gebruik van openbaar vervoer. Het is dan ook belangrijk om het mondmasker correct en met de juiste hygiƫnemaatregelen te gebruiken. In de pakketten werd een handleiding opgenomen om het correcte gebruik te verduidelijken. De mondmaskers bieden slechts een aanvullende bescherming bovenop de andere gezondheidsrichtlijnen. Het is dan ook zeer belangrijk om ook de overige maatregelen zoals houden van afstand en handhygiƫne te blijven naleven.

Het bestuur koos bewust voor handgemaakte mondmaskers, op basis van het patroon van de FOD Volksgezondheid. Zo blijven de medische mondmaskers voorbehouden voor de zorgsector. Voor de realisatie van de handgemaakte mondmaskers kon de gemeente beroep doen op heel wat vrijwilligers en personeel. Samen naaiden ze meer dan 16.000 mondmaskers.

Raadpleeg hier de begeleidende brief en handleiding.