Autodelen

  • 14 augustus 2019

Het gemeentebestuur van Zulte onderzoekt momenteel of het een meerwaarde is om het autodelen op te starten. Hiervoor hadden wij graag ook de stem van de inwoners gehoord aan de hand van de enquête die u via volgende link kan invullen: www.zulte.be/autodelen.

Autodelen is een uitleensysteem dat ideaal geschikt is voor mensen die niet zo vaak de wagen nodig hebben. Hierdoor spaar je de aankoop van een wagen, verdere onderhoudskosten en de nodige verzekeringen en belastingen uit. Het gebruik van een autodeelsysteem is goed voor de portemonnee. 

Een eigen auto die vaker stilstaat dan rijdt, neemt bovendien een enorme hap uit het budget. Anderzijds bespaart het ook veel tijd om niet meer te moeten zoeken naar een parkeerplaats omdat Cambio vaste standplaatsen heeft.

Gebruikers getuigen onder andere: “Er ontstaat sociaal contact met andere autodelers uit de streek bij de wissel van een wagen!”; “De aankoop van een eigen wagen weegt iets te veel door op mijn eigen budget, waardoor ik beperkte mogelijkheden had om een job te vinden. Met het autodelen ben ik veel vrijer in mijn verplaatsingen! Win-win!”.

Vooraleer dit project te lanceren in Zulte, zal de interesse worden nagegaan aan de hand van de enquête. Deze kan iedereen invullen tot 1 oktober 2019. Jullie medewerking wordt gewaardeerd.

 

Cambio